Vad ingår i hyran?

När saker inte går att använda som de ska i din lägenhet så hjälper vi naturligtvis till med lagning. Med jämna mellanrum byter vi även gamla och slitna ytskikt. Här kan du läsa om hur vårt underhållsarbete fungerar.

Vissa saker i lägenheten ansvarar du själv för, till exempel byte av säkringar och glödlampor. Detta gäller även de lampor som sitter i kyl- och frysskåp samt i spis. Du ansvarar även för rengöring av luftventiler, golvbrunnar och vattenlås.

Tips! Seniorservice för 70+

För dig som är över 70 år erbjuder kommuner praktisk hjälp i hemmet. Det kallas för ”Fixartjänster” och är ett sätt att hjälpa äldre att klara av att bo kvar hemma och minska risken för fallolyckor. Servicen är kostnadsfri men eventuellt material som behövs för arbetet bekostar du själv.

För boende på Lidingö – klicka här!

För boende i Stockholm – klicka här!

För boende i Sollentuna – klicka här!

Exempel på service som ingår i hyran

  • justering och service av kranar
  • reparation av kyl- och frysskåp, spis och tillval
  • felsökning och reparation av elanläggning
  • justering och tätning av fönster och dörrar
  • reparation och utbyte av lås och låsdetaljer
  • reparationer av övrig inredning och utrustning som tillhör lägenheten och som vi har monterat

Om fastighetstekniker eller förvaltare i samband med besöket bedömer att felet orsakats av överslitage, såsom skadegörelse, får du som hyresgäst själv stå för kostnaden av reparationen. Det är viktigt att veta att om man utför renoveringsarbeten, som inte på förhand är godkända av John Mattson, så är man skyldig att återställa allt den dagen man flyttar. I besiktningsprotokollet framgår tydligt vad som inte ingår i hyran.

Installation av diskmaskin eller tvättmaskin

Om du anlitar en behörig firma får du låta installera diskmaskin och tvättmaskin i lägenheten. Tänk på att det är hyresgästens ansvar att installationen är korrekt utförd och det är viktigt att veta att du blir återställningsskyldig den dag du flyttar ut samt att du får stå för reparationer av maskinen, själva installationen och eventuella kostnader orsakade av dessa. Det är också viktigt att du har tecknat en hemförsäkring om något skulle hända.

Hittade du den information du letade efter?

Tack för ditt svar!

Vi hjälper dig!

Hittade du information du sökte?

  • Ange din E-postadress om du vill att vi ska svara på ditt meddelande.