Succé för den efterlängtade utomhusbion

Vädergudarna var på gott humör när den efterlängtade utomhusbion i Larsberg var tillbaka. Totalt 2 800 filmsugna biobesökare kom för att se de sju filmerna som visades på en enorm LED-skärm under bar himmel.

Nyheter
Besökare sitter i gräset framför biofilm utomhus.
Totalt 2 800 personer besökte utomhusbion i Larsberg under helgen. Foto: Hans Alm

Helgen den 21 och 22 augusti förvandlades en slänt ned mot vattnet i Larsberg till Lidingös egen utomhusbio. Filmerna som visades hade stor bredd genremässigt och riktade sig till besökare i alla åldrar. Och många besökare blev det. Hela 2 800 personer valde att komma till bion under de två filmdagarna. Formatet att se film utomhus på en gigantisk LED-skärm är en storslagen upplevelse och blev en fin avrundning på sommaren för många.

– Årets utomhusbio överträffade våra förväntningar, redan under första filmen var bion fullsatt. Det visar att suget efter mötesplatser och kultur på ön är stort. Det känns väldigt roligt att vi återigen kunnat genomföra ett lyckat och mycket uppskattat evenemang, säger Dejan Grabus, projektledare i Lidingö stad.

Uppskattad mötesplats

Bion är ett flerårigt samarbete mellan Lidingö stad och John Mattson, sommarens evenemang blev den fjärde upplagan. Förra året fick evenemanget ta en paus till följd av pandemin, men när restriktionerna lättade innan sommaren blev det möjligt att genomföra projektet igen.

– Det gläder mig och mina kollegor på John Mattson att vi kan skapa mötesplatser mellan husen där människor i olika åldrar kan samlas och göra området Larsberg mer levande, säger Mari Edberg, kommunikationschef John Mattson.

Trots utmaningarna med pandemin genomfördes utomhusbion på ett smittsäkert sätt där anpassningar gjordes för att efterleva restriktionerna.

– För att följa restriktionerna minskade vi antalet besökare till max 450 person per film och säkerställde att besökarna höll avstånd till varandra. Nu hoppas vi på normala förutsättningar nästa år, säger Dejan Grabus.

Miljön i fokus

Ett utvecklingsområde för årets bio var det hållbarhets- och miljöarbete som genomsyrade stora delar av arbetet inför och under biohelgen. Fokus låg bland annat på grön el, smartare transporter, miljösortering och satsningen på en miljösmart foodtruck där besökarna kunde köpa hållbara matalternativ. Arbetet med att ha miljön i fokus fortsätter nu, så att nästa års bio också kan genomföras på ett hållbart sätt.

Hittade du den information du letade efter?

Tack för ditt svar!

Vi hjälper dig!

Hittade du information du sökte?

  • Ange din E-postadress om du vill att vi ska svara på ditt meddelande.