Vi växer i Sollentuna!

Idag blev det klart att John Mattson förvärvar de hyresrätter i Tureberg och Häggvik i Sollentuna som varit ute till försäljning under våren. Nu ser vi fram emot att lära känna våra nya hus och hyresgäster när vi tillträder fastigheterna till hösten.

Nyheter
Montage med bilder av husfasader och gröna gräsmattor.
Några av de hus i Häggvik som John Mattson tar över den 1 oktober 2021. Foto: Husfoto

John Mattson har tecknat avtal med Sollentuna Stadshus AB om att förvärva 456 lägenheter i Sollentunahems bestånd som varit ute för försäljning under våren.

I oktober tar vi formellt över våra nya hus, men vi inleder redan nu planeringen för en trygg och smidig övergång mellan Sollentunahem och oss.

– Vi ser fram emot att förvalta och utveckla området på ett ansvarsfullt och hållbart sätt och i enlighet med vår vision att skapa goda livsmiljöer över generationer. Vi ser också fram emot fortsatt nära samarbete med Sollentuna kommun och det lokala näringslivet, säger Siv Malmgren, vd John Mattson.

Du som berörs av ägarbytet kommer att få mer information av oss i samband med tillträdet av fastigheterna. Läs gärna mer om oss här på vår webbplats.

Har du frågor om ägarbytet ber vi dig än så länge att vända dig till Sollentunahem genom att besöka deras kontor, ringa till 08-626 08 00 eller skicka e-post till [email protected]

Du kan också besöka Sollentunahems webbplats som uppdateras löpande med information.

 

Bakgrund
Sollentuna kommunfullmäktige tog 2016 beslut om att sälja omkring 2000 av Sollentunahems lägenheter. Att sälja en del av kommunens hyresbestånd bidrar med resurser för att bygga 1 500 nya kommunala hyresrätter och till investeringar i bland annat skolor, förskolor och omsorgsfastigheter och annan infrastruktur. Det behövs för att möta den växande befolkningen och för att kommunen ska ha en bostadsmarknad med olika upplåtelseformer för att passa invånarnas olika livssituationer.

I mars 2019 tog Sollentuna Stadshus AB beslut om att försäljningen av bostäderna ska ske i tre etapper uppdelade på tre år; 2019, 2021 och 2023. Den aktuella försäljningen, som rör hyresrätter i Tureberg och Häggvik, är den andra etappen. Under hösten 2019 förvärvade vi den första etappen som berörde hyresrätter i Rotsunda och Rotebro.

Mer att läsa

Visa mer >
Man klipper gräs utanför ett flerfamiljshus.

9 av 10 i Sollentuna trivs i sina lägenheter

Lägenhetsunderhåll och utemiljön är viktigast att prioritera. Det tycker de flesta av er som bor i något av våra områden i Sollentuna. Läs fler svar ur vår hyresgästenkät här. > Läs mer

John Mattson köper fastigheter i Sollentuna

Torsdagen den 19 december tecknade vi avtal om att förvärva 541 lägenheter i områdena Rotebro och Rotsunda i Sollentuna kommun. Läs mer om förvärvet här. > Läs mer

Nu är vi ny hyresvärd i Rotsunda och Rotebro

Den 4 maj tillträdde vi våra nyförvärvade fastigheter i Sollentuna. Nu vill vi hälsa alla våra 541 nya hushåll i Rotebro och Rotsunda varmt välkomna som hyresgäster hos oss. > Läs mer

Hittade du den information du letade efter?

Tack för ditt svar!

Vi hjälper dig!

Hittade du information du sökte?

  • Ange din E-postadress om du vill att vi ska svara på ditt meddelande.