Rotsunda

50-talscharm med parkkänsla

 

I naturnära Rotsunda äger vi 12 hus på omkring 10 minuters promenadavstånd till pendeltåget. Högst upp på åsen står våra trevligt färgsatta hus med utsikt över kulliga omgivningar med generösa grönområden. Runt Rotsunda torg finns frisör, butiker och ett par restauranger.

Området

John Mattsons hyresrätter: 243
Byggnadsår: 1940- och 1950-tal
Närmaste spårstation: Rotebro
Restid till T-centralen: 34 minuter
Närmsta park/naturområde: Fornborg

Våra adresser i Rotsunda

Drabantstigen 1 – 5
Drabantstigen 2, 4
Drabantstigen 7 – 11
Rotsunda torg 1 – 7
Staffans Väg 16
Rotsunda torg 2, 4
Rusthållarevägen 13 – 17
Rusthållarevägen 18, 20
Rusthållarevägen 3 – 11
Skvadronsvägen 1, 3
Skvadronsvägen 2 – 6

Våra bostäder i Rotsunda

Antal rum

1-5 rum och kök

Storlek

51,7 – 98 kvm

Restid till T-Centralen

34 minuter

Karta över våra hus i Rotsunda

Klicka på kartan för att se den i större format.

Historik

Rotsunda ligger i den norra delen av Sollentuna kommun. Orten var en gång i tiden en samlingsplats vid orostider då den militära ”roten” kallades in.

I mitten av 1940-talet började Rotsunda bebyggas med villor och flerfamiljshus. Våra färgglada trevåningshus uppe på Drabantstigen uppfördes av John Mattson själv under samma tid.

Under 1980- och 1990-talen utökades bebyggelsen i Rotsunda, främst av det kommunala bostadsbolaget Sollentunahem.

Dagens Rotsunda

I dag är Rotsunda ett lugnt och trivsamt område med goda kommunikationer både för bilburna eller kollektivåkande resenärer. Närmsta hållplats till spårbunden trafik är pendeltågsstationen i Rotebro som finns på ungefär 10 minuters promenadavstånd från Rotsunda torg. Stationen uppfördes ursprungligen redan 1866. Åt andra hållet ligger Uppsalavägen som byggdes ut till motorväg i slutet av 1960-talet.

Rotsunda innehåller en blandning av bostäder. I området finns dels ett villaområde, dels ett torg med mycket välskötta flerbostadshus från 1950-talet. Här har husen under åren rustats upp i en tidstrogen stil. De flesta husen i det kulliga området är byggda mellan 1949-57 och tre våningar höga. Omgivningarna innehåller generösa grönområden för rekreation och vackra utsikter.

Rotsunda i framtiden

 

Vi planerar att fortsätta utveckla livsmiljöerna i Rotsunda med varsam hand. Våra bostäder ska vara bekväma, trivsamma och hållbara – utan att ge avkall på områdets 50-talscharm. De närmsta åren kommer vi att säkerställa att alla våra hus i Rotsunda håller en hög byggteknisk kvalité långt in i framtiden.

Läs mer

Hittade du den information du letade efter?

Tack för ditt svar!

Vi hjälper dig!

Hittade du information du sökte?

  • Ange din E-postadress om du vill att vi ska svara på ditt meddelande.