74 ungdomslägenheter i Larsberg

U25 – ett hus för ungdomar

För de som är 18-25 år kan det vara svårt att komma in på bostadsmarknaden. Vi arbetar för att utveckla Larsberg till ett ännu mer trivsamt och levande område där fler har en chans att bo. Tillsammans med Lidingö stad vill vi bidra till att hjälpa Lidingös ungdomar och andra unga med boende, och därför har vi initierat U25; ett projekt med små och välplanerade hyreslägenheter vid Larsbergs centrum.

Det här tycker ungdomar är viktigt i sitt första boende

Vi har pratat med unga vuxna på stan och tittat in i U25 när huset håller på att byggas. Se huset och hör vad andra tycker är viktigt i ens första egna hem.

Endast 20 minuter till city

Som boende i en ungdomslägenhet i Larsberg har du spår- och busstrafik precis intill huset.

Behåll din kötid

Boendetiden i U25 är max fyra år. Under tiden behåller du din plats i bostadskön.

Snabba fakta om U25

 

Vem kan bo här?

Lägenheterna är ungdomslägenheter och är för dig som är mellan 18 och 25 år. Kontrakt för ungdomsbostäderna omfattar inte besittningsrätt och boendetiden är max 4 år. Om du tecknar kontrakt när du är 25 år kan du alltså bo kvar till du är 29.

Hur många lägenheter finns det i huset?

Huset är 11 våningar högt och har 74 lägenheter. Det finns flest 1:or på 23 kvm och 2:or på 38 kvm, men vi har också tre delningslägenheter med plats för fyra hyresgäster (delningslägenheterna hyrs ut genom Colive).

Hur hög är hyran?

Hyrorna varierar beroende på lägenhetens storlek och placering i huset. Hur mycket du betalar per månad kan också variera beroende på hur mycket varmvatten och hushållsel du använder. Den första hyran inkluderar ett schablonbelopp för varmvattenförbrukning, och därefter debiteras den faktiska förbrukningen på nästa hyresperiod.

Om huset

I och i anslutning till huset finns bland annat: 

 • En stor gemensam terrass i solläge
 • Lokal som hyrs ut för affärsverksamhet
 • Tvättstuga med utsikt över entrén
 • Hiss, förråd och barnvagnsrum
 • En stor cykelparkering på gården
 • Sophantering och garage
 • Digitala kommunikationstavlor med information och kontaktuppgifter
 • Tre kollektivlägenheter, kollektivlägenheterna förmedlas genom Colive

Om närområdet

Här har du nära till allt du behöver. Från huset är det är bara ett par minuters promenad till mataffär, kafé, pizzeria, bank, apotek, blomsterhandel, gym och butiker. Några steg utanför porten ligger Larsbergsparken med utegym, grillplatser och sittmöbler, fotbollsplan och lekplats. I området finns även promenadvägar längs med vattnet och genom lundar och ekbackar. I Larsberg finns flera skolor och förskolor. Här finns också Stillerska filmgymnasiet ligger i Dalénum samt hantverks- och designutbildningen Malmstens via Linköpings universitet.

Goda kommunikationer

Det är smidigt att ta sig till och från Larsberg. Med Lidingöbanan tar det 6 minuter från Larsberg till Ropsten där tunnelbanans röda linje ansluter. Det finns också flera busslinjer till Lidingö centrum och andra delar av ön samt en fin cykelbana till stan. Du som bor här kan också ta pendlingsbåt som går från Dalénums brygga till Nacka, Saltsjöqvarn, Djurgården och Nybroviken.

Så förmedlas en ungdomslägenhet i U25

 • Lägenheterna förmedlas via Bostadsförmedlingen. 
 • Du behöver ha en köplats hos Bostadsförmedningen för att söka en lägenhet. 
 • Du behöver stå i Stockholms stads bostadskö och vara mellan 18-25 år för att anmäla intresse.
 • Ungdomar som redan bor på Lidingö har förtur till en viss andel av lägenheterna. Resterande lägenheter förmedlas till ungdomar från övriga Storstockholm. 
 • En del lägenheter är öronmärkta för personer i en viss ålder och  tilldelas i första hand dessa, till exempel 18-åringar, 19-åringar och så vidare.

Planritningar och information om lägenheterna

Varje ungdomslägenhet är ljus, trivsam och areaeffektiv. Lägenheterna är byggda i hållbara material och planerade för att vara bekväma och tillgängliga. Alla lägenheter har säkerhetsdörr, kök och badrum med plats för tvättmaskin. Ekparkett och klinker är de genomgående golvmaterialen och väggarna är målade.

Här nedan kan du se planritningarna till de olika lägenhetstyperna. Tänk på att vissa lägenheter kan vara spegelvända.

Klicka på miniatyrerna för att se större bilder och mer information.

1 rum och kök
ca 23 kvm

2 rum och kök
ca 37 kvm

2 rum och kök
ca 39 kvm

4 rum och kök
cirka 114 kvm

 

U25 en del av områdesutvecklingen i Larsberg

U25 innebär nya grannar, mer liv och rörelse och därmed ökad trygghetskänsla. Bostadshuset bidrar också till framtida etableringar av kaféer, restauranger, butiker och service. Arbetet ger också en möjlighet att stärka kopplingen till Dalénum, och även till Högsätra på andra sidan stora vägen där en gång- och cykelbro planeras att bygga.

Läs om områdesutveckling

Hittade du den information du letade efter?

Tack för ditt svar!

Vi hjälper dig!

Hittade du information du sökte?

 • Ange din E-postadress om du vill att vi ska svara på ditt meddelande.