Hyresinbetalning

Du som bor hos oss betalar din hyra i förskott månadsvis. Här kan du läsa mer om olika sätt att betala och vad som kan vara bra att tänka på för att slippa inkassoavgifter eller anmärkningar.

När ska hyran vara betald?

Vi skickar ut hyresavierna kvartsvis, alltså i december skickas avier för januari, februari och mars. I mars skickas avier för april, maj och juni. I juni skickas avier för juli, augusti och september. I september skickas avier för oktober, november och december. Vårt mål är att avierna ska nå er den 15:e varje kvartal.

Hyran ska betalas i förskott varje månad. Den ska vara oss tillhanda den sista vardagen före den månad som hyran avser.

Vi samarbetar med Ropo Capital för hantering av sena eller obetalda hyror. Om du inte betalar hyran i tid får du ingen påminnelse från oss utan ett krav från Ropo Capital, inklusive en inkassoavgift. Sen betalning av hyra kan leda till att hyresrätten förloras.

Du hittar alltid dina hyresavier via Mina sidor oavsett vilket betalsätt du väljer.

Flera sätt att betala

Som hyresgäst hos John Mattson får du dina hyresavier kvartalsvis till din mejlinkorg samt till Mina sidor. Se därför till att du har korrekta uppgifter registrerade hos oss. Du kan ändra dina kontaktuppgifter via Mina sidor.

Du kan också välja att få din hyresavi på sätten nedan:

E-faktura

För att förenkla din hyresbetalning är e-faktura ett bra alternativ.

Du ansöker om e-faktura hos din internetbank, genom att söka fram funktionen e-faktura och välja att lägga till ny betalningsmottagare/företag, välj John Mattson Fastighets AB och fyll i din information.

Autogiro

Autogiro ger fördelen att du inte riskerar att glömma att betala hyran i tid. Autogiro är en service som inte kostar något extra. Det enda villkoret är att det finns pengar på ditt konto när betalningen ska göras.
För att anmäla betalning via autogiro – fyll i och skicka in vår autogiroblankett till:

John Mattson Fastighetsföretagen AB, Box 100 35, 181 10 Lidingö.

Du kan fylla i blanketten på skärmen, men du behöver skriva ut den och underteckna den innan du skickar in den till oss.

Hittade du den information du letade efter?

Tack för ditt svar!

Vi hjälper dig!

Hittade du information du sökte?

  • Ange din E-postadress om du vill att vi ska svara på ditt meddelande.