Drömlägenheten fanns på andra sidan vägen

För Victoria Isaeva blev stambytet i Käppala ett lyckokast. Visst trivdes hon bra i sin gamla bostad, men när dörren öppnades till den totaluppgraderade hörnlägenheten hade hon hittat hem.

Kvadrat
Victoria Isaeva trivs otroligt bra i sin nya fina hörnlägenhet även om uppackningen av flyttkartongerna går lite trögt. Foto: Hans Alm

– Jag är född i Sankt Petersburg i Ryssland, vilket ju en gång i tiden tillhörde Sverige.* Mina vänner brukar skoja och säga att jag egentligen är infödd svensk, säger Victoria Isaeva,
som flyttade hit för kärlekens skull för 20 år sedan.

När vi pratas vid befinner hon sig mitt bland flyttkartongerna i den nya lägenheten på Jupitervägen i Käppala, dit hon flyttade i slutet av sommaren. Hon hade bott i sin lägenhet på Merkuriusvägen, bara ett stenkast bort, i 13 år när hon fick erbjudandet att flytta.
– I samband med stamrenoveringen bodde jag tillfälligt i en evakueringslägenhet. Då frågade John Mattsons kundkoordinator Petronella om jag inte ville passa på att byta till en större, totalrenoverad lägenhet.

Först tackade Victoria nej, eftersom hon trivdes så bra i sin gamla bostad som hade en stor fin balkong.
– Men när jag kom in här så blev jag förälskad vid första ögonkastet. Det här var verkligen jag!

Jag är glad att det inte är ett nybyggt hus men att allt ändå känns nytt.

Hon stormtrivs med andra ord i den fina gavellägenheten, som ligger högst upp i fastigheten med fönster i tre olika väderstreck.
– Det är parkettgolv överallt. Jag är glad att det inte är ett nybyggt hus men att allt ändå känns nytt. Och jag älskar att det finns separat kök och att jag har en matsal.

Övergången och flytten gick väldigt smidigt.
– Jag kunde inte önska mig mer och vill speciellt tacka Petronella, som verkligen är rätt person på rätt plats. Hon är hjälpsam, sätter sig in i hyresgästernas behov och hjälper till med allt vi behöver.
Det stödet var en stor trygghet när det kändes svårt för Victoria och andra boende att gå igenom stamrenoveringen med de begräsningar som coronapandemin innebär.
– Särskilt för mig och andra som nu jobbar hemifrån fanns en oro för att det inte skulle fungera med alla oljud och störningar som stambytet innebar. Men Petronella sa att det löser sig, och det gjorde det verkligen.

Victoria är auktoriserad sjukvårdstolk mellan ryska och svenska, vilket innebär att hon arbetar med människor med ursprung i någon av de 15 före detta sovjetrepublikerna.
I vanliga fall arbetar hon mycket på sjukhus och andra vårdinrättningar, men med de begränsningar som råder nu sker all tolkning istället via telefon.
– Sjukvårdstolkning är mycket intressant och jag trivs väldigt bra. Jag ville bli läkare som liten och har en undersköterskeutbildning, så det passar mig utmärkt. Jag älskar mitt jobb och att få hjälpa människor och lära mig nya saker varje dag. Det ger en bra insikt i olika delar av det svenska samhället, säger Victoria, som arbetade som journalist när hon bodde i Ryssland.

Hon trivs väldigt bra i Käppala, även om hon tyckte att det kändes långt från Stockholm när hon flyttade dit.
– Men nu uppskattar jag lugnet och att det är lite avstånd. Dessutom finns närheten till naturen med skog och bad i till exempel Kottlasjön och vid Gåshaga brygga, där man även kan ta båten ut till skärgården.

På fritiden sysslar Victoria gärna med meditation och yoga.
– Numera blir det mest hemma på grund av corona. Men det fungerar bra, man får helt enkelt anpassa sig. Det är kanske det corona tränar oss på, att vara här och nu och ta en dag i taget.
Uppackningen av flyttkartongerna går ganska trögt på grund av mycket jobb. Långsamt men framåt.

Sedan John Mattson tog över fastigheterna i Käppala känns det generellt mycket bättre och tryggare. Victoria upplever att varje liten sak som behöver åtgärdas tas direkt om hand. Men något som hon önskar sig är att det skulle finnas en lokal där man kunde lämna saker i bra skick och ta annat som man behöver.
– Vi slänger ju så mycket saker som egentligen fungerar och är användbara. Om det fanns en permanent lokal, särskilda bytesdagar eller åtminstone någon slags anslagstavla så skulle man kunna undvika det slöseriet.
En annan sak hon saknar är en bastu.
– Det står högt på min önskelista. Men det är kanske att hoppas på för mycket, avslutar Victoria med ett skratt.

Vill du också flytta till en totaluppgraderad lägenhet?

Läs mer om våra uppgraderingskoncept och vårt erbjudande till dig som byter en orenoverad lägenhet mot en totaluppgraderad bostad.

Långsiktigt boende med hög standard

Mer att läsa

Visa mer >
Man klipper gräs utanför ett flerfamiljshus.

9 av 10 i Sollentuna trivs i sina lägenheter

Lägenhetsunderhåll och utemiljön är viktigast att prioritera. Det tycker de flesta av er som bor i något av våra områden i Sollentuna. Läs fler svar ur vår hyresgästenkät här. > Läs mer

Här finns alla nummer av Kvadrat online

Du vet väl om att John Mattsons kundtidning Kvadrat finns att läsa på nätet? Här hittar du alla hittills utgivna nummer. > Läs mer
Nycklar i en handflata

Tips till dig som flyttar in

Varje månadsskifte är det inflyttningsdagar hos John Mattson. Är du en av dem som är på väg till oss? Här hittar du massor av tips och information som är bra att läsa igenom innan du flyttar. > Läs mer

Hittade du den information du letade efter?

Tack för ditt svar!

Vi hjälper dig!

Hittade du information du sökte?

  • Ange din E-postadress om du vill att vi ska svara på ditt meddelande.