Om Käppala

Under 2018 förvärvade John Mattson 481 lägenheter i området Käppala på sydöstra Lidingö. John Mattsons bestånd utgörs av fastigheter på Merkuriusvägen och Herkulesvägen som uppfördes på 1960-talet.

480 naturnära bostäder

Friluftsliv på gångavstånd.

Ta bussen, tåget eller båten

30 minuter till city med Lidingöbanan

Barnvänliga bostäder

Flera för- och grundskolor i området.

481 naturnära lägenheter

John Mattson Fastighetsföretagen AB förvärvade under 2018 ett fastighetsbestånd med 481 lägenheter i Käppala från Tagehus Holding AB som genom affären blev delägare i John Mattson. Johan Ljungberg, huvudägare i Tagehus, är ny styrelseledamot i John Mattson.

Käppalas historia

Käppala växte försiktigt fram i början på 1900-talet på den södra delen av Lidingö. Då uppfördes enstaka villor längs vattnet. I slutet av 1940-talet började området bebyggas mer storskaligt med både villor och flerbostadshus. John Mattsons fastigheter i området bebyggdes i slutet av 1950-talet av samma arkitekt, Nils Lönnroth, som har ritat hus på många olika platser i landet. I slutet av 1960-talet uppfördes reningsverket Käppalaverket som är aktivt än idag.

Båda John Mattsons områden är formade som grannskapsenheter och har genom åren haft affärs- och servicelokaler i husens bottenvåningar. Idag består fastigheterna mestadels av bostäder med undantag av en förskola och en restaurang i den friliggande servicebyggnaden.

John Mattson utvecklar Käppala

När John Mattson förvärvade fastigheterna i Käppala i juni 2018 ökade bolagets samlade bostadsbestånd till 2 177 lägenheter på Lidingö och den totala uthyrbara arean ökar med 30 000 kvadratmeter till totalt cirka 150 000 kvadratmeter.

Fastigheterna i Käppala ligger i ett område med fint läge nära natur och vatten och med stor utvecklingspotential. Två av husen renoverades omfattande under 2015 och 2016. Vi uppgraderar den övriga delen av fastighetsbeståndet enligt den modell som har tillämpats i Larsberg. Mer information om våra projekt i Käppala hittar du på knappen nedan.

Läs mer

Fakta om Käppala

Invånare: Cirka 5 400
John Mattsons hyresrätter: 481
Byggnadsår, våra hus: Merkuriusvägen; 1956-57, Jupitervägen; 1959-61.
Ombyggnadsår: 2015-2017 (Delar av Merkuriusvägen)
Närmaste spårstation: Käppala
Restid till T-centralen: 34 min
Båtlinje: station Gåshaga till Stockholm via Nacka strand, Slussen, Kvarnholmen och slutligen Strömkajen.
Rekreation i området: Badstranden Käppalabadet, parken Käppalaskogen samt aktivitetsområdet Ljungvallen.
Skolor i närheten: Käppalaskolan (grundskola), Ljungbackens skola (förskoleklass t.o.m. åk 4) en kommunal förskola samt fyra st. fristående förskolor.

Våra fastigheter i Käppala

Fastighet

Adress

Byggår

Herkules 1 Merkuriusvägen 1958
Juno 2 & 3 Jupitervägen 1960

Hittade du den information du letade efter?

Tack för ditt svar!

Vi hjälper dig!

Kundtjänst

Hittade du information du sökte?