Parkhusen

Mitt i gröna Larsberg, mellan Larsbergsparken och centrum, står Parkhusen som tillsammans innehåller 80 hyreslägenheter med 1-4 rum och kök. Varje byggnad består av en högre del på sju våningar och en lägre med fem våningar. Konceptet hus i park ger bostäderna god tillgång till dagsljus, frisk luft och rekreationsyta med lekplats, grillar, utegym och sittmöbler i parken direkt utanför porten.

Fastighetsinformation

Fastighetsbeteckning Klockbojen 2
Adress Agavägen 36 och 38
Byggår 2017-2018
Tomtareal 3 200

Bostäder

1 rum och kök 8
2 rum och kök 30
3 rum och kök 18
4 rum och kök 24
Totalt 80


Möjlighet att påverka dina boendekostnader

I Parkhusen mäts och debiteras varmvatten efter förbrukningen i varje lägenhet. Hyrorna som anges i lägenhetsvisaren inkluderar ett schablonpåslag för varmvatten. Denna kostnad justeras månadsvis efter hur mycket varmvatten som gått åt. Den slutliga hyran kan därför bli lägre efter inflyttningen.

Bra kommunikationer

Det är enkelt att ta sig mellan Parkhusen och Stockholms innerstad. Parkhusen ligger ett par minuters promenad från Lidingöbanans station Larsberg och det tar drygt 5 minuter till Ropsten där tunnelbanans röda linje ansluter.

Flera busslinjer till Lidingö centrum och andra delar av ön trafikerar området. Pendlingsbåt går från Dalénums brygga till Nacka, Saltsjö kvarn, Djurgården och Nybroviken. Cykelavståndet till T-Centralen är 20-30 minuter.

Parkhusens bilburna hyresgäster kan hyra garageplats i grannfastigheten.

Här kan du beräkna din restid till Parkhusen med kollektivtrafik.

Kolla in lägenheterna

Parkhusens interaktiva lägenhetsväljare visar dig planlösningar och lägenheternas placeringar i husen. Lägenhetsväljaren fungerar både på datorn och i mobilen.

Öppna lägenhetsväljaren

 

Glasskulptur av Simon Klenell.

Konsten i Parkhusen

I Parkhusen är konstserien Glas fördelad i de båda husen. Serien är gjord av glaskonstnären Simon Klenell, född 1985 i Sunne.

Konst har varit ett viktigt inslag i John Mattsons verksamhet ända sedan Larsberg byggdes på 1950-talet. På länken kan du läsa mer om och titta på konsten i våra hus.

Mer om konsten i våra hus

 

 

 

 

Hittade du den information du letade efter?

Tack för ditt svar!

Vi hjälper dig!

Hittade du information du sökte?

  • Ange din E-postadress om du vill att vi ska svara på ditt meddelande.