74 nya ungdomslägenheter i hjärtat av Larsberg

Planering

Detaljplanen antogs i december 2017. Nu arbetar John Mattson vidare med planskisser, kontraktsformer och så småningom även hyresnivåer. Det finns inte möjlighet att anmäla sig till bostäderna i det här läget.

Byggstart

Byggstarten ägde rum den 13 juni 2018.

Byggprocess

John Mattson bygger U25 på egen hårdgjord mark.

Intresseanmälan

Bostadsförmedlingen förmedlar våra bostäder. Ett bra tips är att ställa sig i bostadskön om man är intresserad av John Mattsons lägenheter.

Visning
Kontraktskrivning
Inflytt

Inflyttningsdatum är ännu inte bestämt. Bra att veta är att du bor i U25 i som längst 4 år. Du behåller din kötid hos Bostadsförmedlingen under din boendetid i U25.

U25 – ett hus för ungdomar

Larsberg ska utvecklas till ett ännu trivsammare och levande område och vi ska ge fler en chans att bo här. För de som är 18-25 år är det svårt att komma in på bostadsmarknaden. Lidingö stad och John Mattson vill bidra till att hjälpa Lidingöungdomar och andra unga med boende, och tillsammans har vi initierat detta projekt – små och välplanerade hyreslägenheter i Larsbergs centrum.

I mars 2018 slöts avtal med Serneke Bygg AB som totalentreprenör för projektet, och i juni samma år inleddes byggprocessen. Läs pressmeddelande om byggstarten.

Förtätning med positiva effekter

Nybyggnationen innebär nya grannar, mer liv och rörelse och därmed ökad trygghetskänsla där Larsberg idag kan upplevas som öde, samt ett större kundunderlag för framtida etablering av kaféer, restauranger, butiker och service. John Mattson har möjlighet att bygga på egen hårdgjord mark vilket är positivt ur miljösynpunkt. Det finns också en bra möjlighet att stärka kopplingen till Dalénum, och även till Högsätra på andra sidan stora vägen där en gång- och cykelbro planeras att landa.

Förmedling

Det är Bostadsförmedlingen som kommer förmedla bostäderna, men det är inte möjligt att anmäla sig till bostäderna i det här läget. Vi informerar här på webbplatsen när anmälan har öppnat. Ett bra tips är att ställa sig i bostadskön om man är intresserad av John Mattsons lägenheter.

Vi ger uppdaterad information löpande och det går alltid bra att kontakta oss med frågor och funderingar.

Start-pm och detaljplan

Alla handlingar hittar du på Lidingö stads hemsida.

 

Skicka en fråga till oss              Ställ dig i Bostadsförmedlingens kö

 

Snabba fakta om U25

  • Ålder för de boende är 18-25 år. Boendetiden är max 4 år. Kontrakt för ungdomsbostäderna omfattar inte besittningsrätt.
  • Fördelningen mellan de som kan hyra är 70% på Lidingö mantalsskrivna ungdomar sedan 6 mån och med köplats hos Bostadsförmedlingen, 30% ungdomar från övriga områden i Storstockholm i bostadskön. (Prel. uppdelning)
  • All förmedling sker genom Stockholms stads Bostadsförmedling. Sökande måste alltså stå i Bostadsförmedlingens kö.
  • Huset planeras bli 11 våningar högt och innehålla 74 lägenheter, flest 1:or på 23 kvm, 2:or på ca 38 och tre stycken större lägenheter för kollektivboende med plats för fyra hyresgäster.