Nya ungdomslägenheter snart klara i Larsberg

Förmedlingen startar under våren 2019

20 minuter till city

Goda kommunikationer med spår- och busstrafik precis intill huset.

Behåll din kötid

Boendetiden i U25 är max fyra år. Under tiden behåller du din plats i bostadskön.

Mitt i naturen

I U25 bor du nära havet, naturstigar och den gröna Larsbergsparken.

Planering

Detaljplanen antogs i december 2017. Nu arbetar John Mattson vidare med planskisser, kontraktsformer och så småningom även hyresnivåer. Det finns inte möjlighet att anmäla sig till bostäderna i det här läget.

Byggstart

Byggstarten ägde rum den 13 juni 2018.

Byggprocess

John Mattson bygger U25 på egen hårdgjord mark.

Intresseanmälan

Nu kan du anmäla intresse för att få mer information om U25. Ett bra tips är att ställa sig i bostadskön om man är intresserad av John Mattsons lägenheter.

Visning
Kontraktskrivning
Inflytt

Inflyttningsdatum är ännu inte bestämt. Bra att veta är att du bor i U25 i som längst 4 år. Du behåller din kötid hos Bostadsförmedlingen under din boendetid i U25.

U25 – ett hus för ungdomar

Larsberg ska utvecklas till ett ännu trivsammare och levande område och vi ska ge fler en chans att bo här. För de som är 18-25 år är det svårt att komma in på bostadsmarknaden. Lidingö stad och John Mattson vill bidra till att hjälpa Lidingöungdomar och andra unga med boende, och tillsammans har vi initierat detta projekt – små och välplanerade hyreslägenheter i Larsbergs centrum.

Snabba fakta om U25

  • Ålder för de boende är 18-25 år. Kontrakt för ungdomsbostäderna omfattar inte besittningsrätt, utan boendetiden är max 4 år. Tecknar du kontrakt när du är 25 så kan du alltså bo kvar tills du är 29.
  • Fördelningen mellan de som kan hyra är 70% på Lidingö mantalsskrivna ungdomar sedan 6 mån och med köplats hos Bostadsförmedlingen, 30% ungdomar från övriga områden i Storstockholm i bostadskön.
  • Förmedling sker genom Stockholms stads Bostadsförmedling. Sökande måste alltså stå i Bostadsförmedlingens kö.
  • Huset blir 11 våningar högt och innehåller 74 lägenheter, flest 1:or på 23 kvm, 2:or på ca 38 kvm och tre större lägenheter för kollektivboende med plats för fyra hyresgäster. (Kollektivlägenheterna hyrs inte ut genom Bostadsförmedlingen).

Intressebevakning via mejl

Om huset

U25 har en stor gemensam terrass i solläge och på gatunivå ligger en lokal som kommer hyras ut för affärsverksamhet. Tvättstugan ligger på första våningen, med utsikt över entrén. Huset har hiss, förråd och cykelrum. Dessutom finns en stor cykelparkering på gården utanför huset. Sophanteringen och garage finns i anslutning till huset, i Larsbergs centrum. Entréerna har digitala kommunikationstavlor med information om huset och vem du ska kontakta hos oss. Längst upp i huset finns tre kollektivlägenheter (som inte förmedlas genom Bostadsförmedlingen.)

Om området

Att bo i U25 innebär att du har nära till allt du behöver. Det är bara ett par minuters promenad till Lidingös bästa livsmedelsbutik, kafé, pizzeria, bank, apotek, blomsterhandel, gym och flera andra butiker. Några steg utanför porten ligger Larsbergsparken med utegym, grillplatser och sittmöbler, fotbollsplan och lekplats. Området har vattennära promenadvägar genom lundar och ekbackar och utsikt över Stockholm. I Larsberg finns flera skolor, förskolor och även hantverks- och designutbildningen Malmstens, Linköpings universitet. Stillerska filmgymnasiet ligger i Dalénum, några minuters promenad från U25.

Kommunikationer

Med Lidingöbanan tar det 6 minuter från Larsberg till Ropsten där tunnelbanans röda linje ansluter. Flera busslinjer till Lidingö centrum och andra delar av ön trafikerar området och det är fin cykelbana hela vägen till stan. Pendlingsbåt går från närliggande Dalénums brygga till Nacka, Saltsjöqvarn, Djurgården och Nybroviken.

Förmedling

Det är Bostadsförmedlingen som förmedlar bostäderna. Du måste alltså ha en köplats hos Bostadsförmedlingen för att söka en lägenhet i U25. Förmedlingen har inte öppnat än, men du kan registrera en intressebevakning på Bostadsförmedlingens sidan, gå dit genom att klicka på knappen nedan. Då får du ett mejl när lägenhetsförmedlingen har öppnat.

          Intressebevakning via mejl

Om bostäderna

Lägenheterna är ljusa, trivsamma och areaeffektiva bostäder, byggda i hållbara material och planerade för att vara bekväma och tillgängliga. Alla lägenheter har säkerhetsdörr, kök och badrum med plats för tvättmaskin. Ekparkett och klinker är de genomgående golvmaterialen och väggarna är målade.

Här nedan kan du se planritningarna till de olika lägenhetstyperna. Tänk på att vissa lägenheter kan vara spegelvända. Klicka på miniatyrerna för att se större bilder och mer information.

1 rum och kök
ca 37 kvm

1 rum och kök
ca 23 kvm

1 rum och kök
ca 39 kvm

4 rum och kök
cirka 114 kvm

 

Förtätning med positiva effekter

U25 innebär nya grannar, mer liv och rörelse och därmed ökad trygghetskänsla där Larsberg idag kan upplevas som öde, samt ett större kundunderlag för framtida etablering av kaféer, restauranger, butiker och service. John Mattson har möjlighet att bygga på egen hårdgjord mark vilket är positivt ur miljösynpunkt. Det finns också en bra möjlighet att stärka kopplingen till Dalénum, och även till Högsätra på andra sidan stora vägen där en gång- och cykelbro planeras att landa.

Läs mer om hur vi arbetar med områdesutveckling i Larsberg.

Områdesutveckling