När du ska flytta in

 Här hittar du bland annat information om när du kan hämta dina nycklar och vad som kan vara bra att förbereda innan flyttlasset går.
Det finns också en hel del som är bra att veta om din nya bostad.

Förbered din flytt

 

Nycklar

Samtliga nycklar hämtas på John Mattsons kontor tidigast klockan 13.00 den dag då inflyttning sker enligt kontraktet. I samband med att tidigare hyresgäst flyttar ut besiktigar vi lägenheten. Om tidigare hyresgäst flyttar ut under en helg hämtas nycklarna på kontoret påföljande vardag.

Flytta in tidigare?

Det är inte möjligt att flytta in tidigare än det datum som står skrivet i kontraktet.

Glöm inte att flyttanmäla

Kom ihåg att göra flyttanmälan till Skatteverket.

Hemförsäkring

Kom ihåg att teckna ny hemförsäkring eller flytta den du redan har.

Elabonnemang

I de flesta av våra hus behöver du själv teckna ett elabonnemang hos Fortum för din nya lägenhet. Du kan teckna abonnemanget i förväg, och välja vilket datum det ska börja gälla.

Du som har bil

På länken nedan kan du läsa mer om vilka regler som gäller för gatuparkering på Lidingö samt var John Mattson har egna garage- och parkeringsplatser.

Vill du ansöka om en garageplats så kan du ställa dig i kö via Mina sidor redan innan du flyttat in.

Parkering 

När du är inflyttad

 

Hitta rätt i huset

När du hämtar dina nycklar får du med dig en mapp med inflyttningsinformation. Där kan du läsa om var du hittar tvättstuga, cykelrum, soprum och andra gemensamma utrymmen i fastigheten.

Förråd

Alla John Mattsons lägenheter har ett förråd som tillhör lägenheten. Behöver du extra förvaring så kan du ansöka om att hyra ett extra förråd. Det gör du via Mina sidor.

Anmäl fel direkt

När du flyttat in i din nya lägenhet vill vi att du hör av dig till oss inom sju arbetsdagar från ditt inflyttningsdatum och berättar om eventuella fel eller slitage som du upptäckt själv i din lägenhet. Då kan vi snabbt bedöma om åtgärder behövs, och det blir samtidigt dokumenterat att skadan fanns före din inflytt. Ring eller mejla till oss om du vill rapportera några fel. Glöm inte att uppge din adress.

Boka snickartimme

Vi bjuder alla nyinflyttade hyresgäster med förstahandskontrakt på en timmes hantverkshjälp för till exempel montering av möbler eller gardinstänger. Erbjudandet gäller vid bokning inom tre månader efter ditt inflyttningsdatum. Använd formuläret för att boka din snickartimme.
  • Ange ditt för- och efternamn.
    Våra snickare hjälper till med till exempel montering av möbler eller upphängning av armaturer. Om något är sönder eller inte fungerar i lägenheten är det en serviceanmälan du ska göra. Det gör du via Mina Sidor.

Hittade du den information du letade efter?

Tack för ditt svar!

Vi hjälper dig!

Mejla oss!

Hittade du information du sökte?