Parkering

Du kan hyra parkerings- eller garageplats i våra områden oavsett om du bor hos oss eller inte. Ansökan gör du via Mina Sidor. För dig med elbil har vi laddstationer tillgängliga på flera olika platser. Läs mer här nedan.

Hitta garageplats

Vill du hyra garageplats av oss? Vi har platser för både bilar, motorcyklar och mopeder i våra garage. Vi hyr ut vanliga parkeringsrutor samt parkeringsplatser med burar. I buren får du endast förvara sådant som direkt hör till bilen, till exempel en uppsättning vinterdäck eller en dunk bensin.

Våra bovärdar ronderar regelbundet garagen för att se till att det är rent, att allt fungerar och är brandsäkert.

Garageplatserna kostar mellan 550-950 kronor i månaden och har tre månaders uppsägningstid. Se lediga parkeringsplatser eller ställ dig i kö på Mina Sidor.

Öppna Mina Sidor

 

Alternativ för dig som bor hos oss

Gatuparkering

Gatuparkering är gratis på hela Lidingö och kräver inget tillstånd. På vissa platser behöver du en p-skiva. Var uppmärksam på hur länge skyltarna anger att du får stå parkerad på de olika parkeringsplatserna, det kan skilja sig åt.
All gatuparkering på Lidingö sköts av kommunen. På Lidingö stads webbplats kan du läsa mer om vilka regler som gäller för datumparkering och långtidsparkering.

Parkering utanför John Mattsons hus

Utanför husen i Larsberg finns ett antal gästparkeringar. Dessa är avgiftsbelagda. Se skyltning vid respektive hus.

Parkeringshus

John Mattson har tre egna parkeringshus. Dessa finns på Larsbergsvägen 18, Larsbergsvägen 31 och på Larsbergs torg. I parkeringen på Larsbergs torg kan du parkera gratis på markplanet i tre timmar med biljett från automaten i garaget.

Fler parkeringsplatser på väg

I samband med att fastigheten Fyrtornet 5 bebyggs med nya bostäder så kommer även nya parkeringsplatser att byggas i anslutning till fastigheten. Exakt på vilket sätt detta ska göras är inte klart.

För dig med elbil

John Mattson har satt upp ett tiotal laddstationer där du enkelt kan ladda din bil med Swish eller med ett laddkort. Kortet beställer du kostnadsfritt från Eways. Betalar du med Swish så kostar en laddning 15 kronor, oavsett hur länge du laddar. Betalar du med laddkort så är priset 2 kronor per kWh, och du debiteras endast för den el du laddar.

Här kan du ladda

Laddstationerna finns i parkeringshuset i Larsbergs centrum, garaget i Dalénum samt utanför vårt kontor på Larsbergsvägen 10.

Parkeringsregler

Det är endast tillåtet att parkera på platser med laddstationer om du laddar din bil. Bilar som ställer sig på dessa platser utan att ladda kan få parkeringsböter.

Tänk på att vanliga parkeringsregler gäller på respektive parkeringsplats. Du kan alltså inte ladda längre än tre timmar i Larsbergs centrum, eller ladda utanför vårt kontor efter klockan 17.00.

 

 

Våra laddstationer för elbilar finns i parkeringshuset i Larsbergs centrum (4 st), mellan Agavägen 14-22 (2 st), utanför vårt kontor på Larsbergsvägen 10 (2 st) samt i garaget i Dalénum (2 st).

Klicka på bilden för att se en större karta.

 

Vill du ha en egen laddplats?

I dagsläget går det inte att hyra en egen laddplats. Vi arbetar för att kunna erbjuda fler parkeringsplatser för eldrivna bilar och kommer att gå ut med information till alla hyresgäster när det blir aktuellt.

Intresseanmälan elbilsladdning

Jag vill få ett mejl när det finns möjlighet att hyra parkeringsplats med elbilsladdning.

Hittade du den information du letade efter?

Tack för ditt svar!

Vi hjälper dig!

Kundtjänst

Hittade du information du sökte?