Renovering

Många av John Mattsons hus är byggda på 1950- ,60- och 70-talet. Efter en viss ålder behöver rör och andra installationer bytas ut genom stamrenovering. De allra flesta av våra hus är stambytta någon gång efter 2012 och kommer därför att hålla i många år till. På den här sidan hittar du information om hur vi arbetar och tidplaner för aktuella stambyten.

Aktuella renoveringar

Rotebro

Vi planerar att starta basuppgraderingen av våra fastigheter i Rotebro (exkluderat Ringaren 2) under kvartal fyra 2022. Exakt datum och i vilken del av området vi börjar i återkommer vi om. I dagsläget pågår förberedelser i form av projektering och hyresförhandling med hyresgästföreningen.

Du som berörs kommer att få information från oss 3-4 månader innan basuppgraderingen påbörjas i ditt hus. Vi kommer då att bjuda in till hyresgästmöten, och därefter hålla dig uppdaterad löpande genom informationsutskick. Du kan alltid höra av dig till oss om du har frågor.

Välkommen att kontakta våra kundkoordinater på [email protected] eller 08-613 35 00.

Bilden här intill visar hur en av våra totaluppgraderade lägenheter i Rotebro skulle kunna se ut.

Käppala

Årsskiftet 2021/22 var alla basuppgraderingar klara på Merkurius- och Jupitervägen i Käppala på Lidingö. Vi fortsätter att löpande totaluppgradera lägenheter i samband vid vakanser. Därmed kan störande arbeten fortfarande förekomma då och då i ditt område. Vår ambition är att gå ut med aviseringar inför dessa arbetet i så god tid som möjligt. Klicka på knappen här nedan för att läsa mer om vad vi gjort i Käppala.

Renovering Käppala

Bilden här intill visar hur en av våra totaluppgraderade lägenheter i Käppala ser ut.

Så här renoverar John Mattson

När avloppsstammar och elinstallationer blir uttjänta går de inte längre att underhålla, utan behöver bytas ut. John Mattson renoverar lägenheter genom Basuppgradering och Totaluppgradering. Vilka åtgärder som behöver göras i respektive hus styrs av fastighetens förutsättningar och tekniska status. När vi stamrenoverar så gör vi samtidigt flera uppgraderingar i huset för att möta moderna krav på säkerhet, funktion och hållbarhet. Det handlar till exempel om förbättrad tillgänglighet i entréerna och energibesparande belysning i gemensamma utrymmen.

Basuppgradering

Basuppgradering innebär ett stambyte där rören för vatten och avlopp byts ut och elinstallationer uppgraderas. För dig som hyresgäst är den största skillnaden ett helt nytt badrum. Men åtgärder görs också i köket, som får ny blandare samt förbereds för diskmaskin. En basuppgradering tar drygt två månader per lägenhet och du som boende bor kvar under arbetets gång.

Vad innebär basuppgradering?

  • Nya vatten- och avloppsstammar
  • Nytt badrum
  • Nya elinstallationer i alla rum
  • Säkerhetsdörr till lägenheten*
  • Digital nyckelbricka istället för portnyckel*

*gäller inte alla hus

Hyresjustering

Basuppgraderingen innebär en ny hyra för dig som bor i lägenheten. Den nya hyran baseras på lägenhetens bruksvärde efter renoveringen och förhandlas med Hyresgästföreningen.

Totaluppgradering

Att bo i 1950- och 60-talshus på 2000-talet ska vara attraktivt, bekvämt och långsiktigt. Vi förädlar våra äldre hus för att säkerställa hög byggteknisk kvalitet och bra boendestandard långt in i framtiden. Lägenheterna i våra 1950- och 60-talshus totalrenoveras i takt med att de blir tomställda vid hyresgästbyten.

Förutom att rören för vatten och avlopp är slitna, så behöver till slut även köksinredning och ytskikt i behov bytas ut. I vissa fall kan vi även behöva ta bort köksinredningen för att komma åt rör och tekniska installationer. När en lägenhet uppgraderas moderniseras all utrustning och lägenheten får helt nya ytskikt.

I filmen här intill kan du se hur lägenheterna i Larsberg ser ut efter en totalrenovering.

Vill du byta till en totaluppgraderad lägenhet?

Bor du hos oss i en orenoverad lägenhet och vill byta till en totaluppgraderad bostad? Välkommen att skicka in dina önskemål till oss så hör vi av oss när ett matchande förslag blir ledigt. Läs mer på knappen här nedan.

Intresseanmälan för lägenhetsbyte

Titta in i vår visningslägenhet i
Larsberg!

 

Är du nyfiken på hur en totaluppgraderad lägenhet ser ut?
Här kan du ta dig en titt på egen hand.

Till visningslägenheten 

 

 

Lägenhetens utformning visar hur en totaluppgraderad lägenhet skulle kunna se ut. Exakt utformning beror bland annat på förhandlingar med hyresgästföreningen. John Mattson förbehåller dig rätten till ändringar.

Slitstarka material

Våra totaluppgraderade kök förses med induktionshällar, kaklade väggar och slittåliga bänkar.

Originalcharm i modern tappning

Många av lägenheternas detaljer från 1960-talet kan bevaras när vi totalrenoverar. På så vis kan bostäderna bli mer energieffektiva, tillgängliga och funktionella - utan att ge avkall på sin originalcharm.

Högre standard för dig och för miljön

Alla stambytta badrum får snålspolande toaletter och helkaklade väggar.

Larsberg: stamrenoveringen i siffror

I början av 2019 avslutade vi stamrenoveringarna i Larsberg efter cirka sex år intensivt arbete. Vi hade då stambytt omkring 1 200 lägenheter. Här kan du läsa mer om vad vi gjorde under stambytet.

Stambytet i siffror

Om du har frågor

Kontakta i första hand John Mattsons kundkoordinatorer som finns med under hela processen för att svara på dina frågor.

Petronella & Anette

Mejl: [email protected]
Telefon: 08-613 35 00

Hittade du den information du letade efter?

Tack för ditt svar!

Vi hjälper dig!

Hittade du information du sökte?

  • Ange din E-postadress om du vill att vi ska svara på ditt meddelande.